Biography

(Translation work in progress – This section will be available in english soon)

I maj 1998 tog Anders Frostin sin examen i violin från musikerutbildningen vid Malmö Musikhögskola. Examenskonserten genomfördes både på Musikhögskolan i Oslo, där han studerade det femte året, samt i Rosenbergssalen i Malmö.

Utbildningen, konstnärlig högskoleexamen i musik eller musikerlinjen som den brukar kallas, är en 200-poängsutbildning. Framför allt arbetar man med sitt huvudinstrument. Anders studerade de första tre terminerna för Jennifer Wolf, välkänd solist och tidigare konsertmästare. Han arbetade då mycket med klang och grundteknik. Därefter valde han att gå för Wieslawa Szymczynska, Musicas Vitaes förre konsertmästare, numera frilansmusiker. Det femte året fick han genom NordPlus-stipendium möjlighet att studera vid Norges Musikkhögskole för Terje Moe Hansen, en välkänd violinpedagog som givit ut flera skolor om violinteknik.

På examenskonserten spelade Anders Frostin både barockviolin och modern violin, ett djärvt och ovanligt drag som dock visade sig fungera bra. Förberedelserna var stimulerande och omväxlande med de olika klangbilderna som de olika instrumenten ger. Bachsonaten i g-moll som han spelade klingade fylligt på barockviolinen och svängde som bra barockmusik ska göra! Cesar Francks sonat klingade mycket vackert och violinistiskt på den moderna violin som Anders spelar på. Den är byggd 1993 av den amerikanske byggaren Alexander Yurovitsky.